Любопитно

Етиопският вълк (Canis simensis) е най-редкия представител на семейство кучета. От него са останали едва около 500 екземпляра, които живеят в Етиопия, предимно в планините Ургома.

ГИГАНТСКИЯ ДЖОРДЖ и БУ БУ

На 16.09.2010 г., в Ню-Йорк - Сентрал парк, бяха представени най-високото и най-малкото кучета в света. Гигантския Джордж е от породата немски дог и височината от земята до рамото му е 110 см. Пет годишното куче тежи 111 кг. и за месец изяжда 50 кг. кучешка храна. Четири годишният Бу Бу е от породата чихуахуа. Висок е едва 10 см и тежи 680 гр. Гигантския Джордж и Бу Бу са вписани в "Книга с рекордите на Гинес" за 2011 г. като най-високото и най-малкото куче в света.

 

РОБЕРТО КАВАЛИ

Роберто Кавали направи лимитирана колекция облекла за кучета. Връх в колекцията са сатенен халат за баня и къси панталонки от чист памук. В колекцията се предлагат бижута и аксесоари за любимците.

 

БЕБЕТАТА НА ДАЛМАТИНЕЦА се раждат бели - петната се появяват след десетия ден.

 

ЧИХУАХУА се раждат с  фонтанела, като при някои екземпляри тя може да остане отворена до края на живота им.

 

БАСЕНДЖИ  е порода африканско куче, отличаваща се с неумението да лае. То ръмжи или реве, а чувствата си изразява като пръхти или вие мелодично.

 

Според теорията на Уилиям Робъртс - изследовател на животинския ум - животните нямат усещане за време. На база на проведени опити с различни животни, той смята, че те живеят единствено в настоящето.